Wrocław kultura opinie

spis miejsc 1 2 3
opinie

Wrocław to miasto kultury. Nasz spis obejmuje 32 krakowskich galerii, teatrów, kin, kabaretów itd.. Jeśli chciałbyś wyrazić się na temat któregoś z nich, wystarczy, że odnajdziesz odpowiednią podstronę w naszym serwisie, odnoszącą się do danego punktu kulturalnego. Tam możesz zamieścić swój komentarz i razem z nami tworzyć wizerunek takiego miasta, jak Wrocław. Czekamy na Wasze opinie!

Eter Club
Kamil
on 19.06.2012

"Jeśli chodzi o koncerty to bardziej profesjonalnego klubu nie znam. Jest po prostu zajefajny."

BWA Awangarda
Radek
on 09.06.2012

"Świetny program, dziękuję i polecam"

BWA Awangarda
Aga
on 29.05.2012

"Byłam tuż przed wakacjami, weszłam żeby schronić się przed upałem i akurat była środa, zwiedzanie za darmo i okazało się, że obejrzałam najciekawszą wystawę ostatnimi czasy. "

Muzeum Historyczne
Patryk
on 11.04.2012

"polecam teraz wreszcie poznalem hisorie mojego miasta!"

Teatr Muzyczny Capitol
ania
on 28.03.2012

"O, byłam kilka lat temu, jak odwiedzałam koleżankę we Wro. Było całkiem fajnie."

Aula Leopoldyńska
eugeniusz
on 19.12.2011

"Pięknie jak tu słucha się koncertu to wpada się w amok uniesienia pięknie wielkie uznanie dla budownioczych tego dzieła i konserwatorow."

Aula Leopoldyńska
eugeniusz
on 19.12.2011

"Pięknie jak tu słucha się koncertu to wpada się w amok uniesienia pięknie wielkie uznanie dla budownioczych tego dzieła i konserwatorow."

Panorama Racławicka
Karla
on 14.09.2011

"Niesamowity obraz w niesamowitej aranżacji! Wstęp jest dość kosztowny, ale naprawdę warto!"

Panorama Racławicka
kasiek
on 12.09.2011

"bardzo mi sie podobało. dawno nie byłam - musze odwiedziec raz jeszcze ;) a tymczasem czas mi zabiera strona ktora jest dla mnie nr 1. lubicie wywiady z osobami, ktore maja naprawde cos do powiedzenia? "W sumie zamiast jednego, musiałem więc zrobić cztery sztylety. Ten czwarty aktor odebrał już ode mnie osobiście i bezpiecznie dowiózł na zdjęcia." Znacie autora tych słów? http://kulturaviva.pl/pl/za-kulisami/kazdy-ma-swoje-waterloo,348.html"

Opera Wrocławska
zachwycona
on 12.09.2011

"ja jestem jak najbardziej na tak! zdecydowany zachwyt. Jeśli lubujecie się w kulturze to zapraszam na ciekawe wywiady z ciekawymi ludźmi. Na zachętę cytat pewnego wywiadu "Rzadko, ale zdarza się - uśmiecha się Nikodem Wołk-Łaniewski. - Swojego czasu Zygmunt Kałużyński recenzując film Krzysztofa Wojciechowskiego Róg Brzeskiej i Capri, napisał: "(...) i wreszcie w filmie polskim słychać dialogi". Zapamiętałem to zdanie, choć nie dotyczyło filmu, przy którym pracowałem. Zapamiętałem, bo na ogół, jeśli krytycy słyszą i rozumieją, to nic na ten temat nie piszą." polecam na http://kulturaviva.pl/pl/za-kulisami/strasznie-sie-ciesze,-grzesiu,-ze-przeszedles,471.html"

Galeria Entropia
jestem na tak
on 12.09.2011

"miejsce zdecydowanie jedyne w swoim rodzaju. Jest jeszcze jedno miejsce godne polecenia - to strona z wywiadami sławnych osobistości. Np od siebie mogę polecić wywiad z pewna pisarką i podróżniczką "Wspólnie z mężem, Tony Halikiem, zrealizowała wiele filmów podróżniczych, które dla pokolenia dojrzałych Polaków były jedyną okazją poznania ciekawych zakątków świata. " link http://kulturaviva.pl/pl/osobowosci.html?id=444"

Muzeum Narodowe
mamusia
on 12.09.2011

"to zdecydowanie jedno z lepszych muzeów. sądzę, że trzeba wdrażać się w kulturę, korzystać, czerpać inspiracje. Ja czesto odwiedzam stronę kulturaviva. "Mój pierwszy wiersz "wyszedł ze mnie" w pierwszych dniach wojny 1939 roku." Nie wiecie o kim mowa? zapraszam na http://kulturaviva.pl/pl/osobowosci/sylwetki/%C5%BBycie-codzienne-to----teatr,255.html"

Muzeum Historyczne
maniaczka kultury
on 12.09.2011

"wystawa naprawde interesująca. kultura jest wazna. nie sądzicie? chciałabym polecic esencję kultury zawierająca wywiady z ciekawymi ludźmi... czy wiecie kto jest autorem tych słów: "Najważniejsze jest malarstwo, bo to moje życie, mój świat, mój przymus i konieczność, coś absolutnie niezbędnego - mówi. - Malować po prostu muszę." zapraszam do zapoznania się z całością wywiadu http://kulturaviva.pl/pl/osobowosci/sylwetki/malarstwo-i-biznes,340.html"

Muzeum Militariów
ona
on 12.09.2011

"kultura jest ważna. muzeum należy odwiedzać. polecam również odwiedzenie strony z wywiadami sławnych osob. "Z opresji wybawiła mnie wtedy sama Yoko. Zorientowawszy się, co zaszło, kazała mnie puścić, wyjęła mi z ręki notes i złożyła autograf." Wiecie kogo to są słowa? zapraszam na wywiad http://kulturaviva.pl/pl/osobowosci/sylwetki/tak-podejsc-do-artysty-i-poprosic-%E2%80%93-nie-do-pomyslenia!--,317.html"

Aula Leopoldyńska
maria
on 12.09.2011

"kultura jest ważna. bardzo ważna. polecam również rąbek kultury w postaci wywiadów ze znanymi osobistościami! "...olbrzymia większość ludzi sądzi, że grając komedię, trzeba się na scenie wygłupiać - no i wtedy jest koniec..." ZNACIE AUTORA TYCH SŁÓW? zapraszam na strone http://kulturaviva.pl/pl/album-wspomnie/edward-dudek-dziewonski-cz--2,489.html"

Panorama Racławicka
aniusia
on 25.08.2011

"Byłam tu na wycieczce klasowej. Nie wszystkich to interesuje, ale mi się podobało."

Muzeum Militariów
Robert
on 25.07.2011

"arsenał jaki tam mają to po prostu ekstra mam na myśli bronie z 2 wojny światowej na niektórych zdjęciach widziałem,że mają nawet działo przeciwlotnicze flak 38 1-lufowe,karabiny: maxim 1910,RKM,ppsh,mauser,stv 40 i inne fajne bronie z okresu 2 wojny światowej polecam zwiedzić ."

Muzeum Militariów
Robert
on 25.07.2011

"arsenał jaki tam mają to po prostu ekstra mam na myśli bronie z 2 wojny światowej na niektórych zdjęciach widziałem,że mają nawet działo przeciwlotnicze flak 38 1-lufowe,karabiny: maxim 1910,RKM,ppsh,mauser,stv 40 i inne fajne bronie z okresu 2 wojny światowej polecam zwiedzić ."

Galeria Szkła i Ceramiki
Bartek
on 19.05.2011

"Ciekawa ekspozycja, polecam"

Muzeum Mineralogiczne
AI
on 14.05.2011

"Muzeum w porzadku ale opis tu do bani, a jesli rzeczywiscie paraja sie dopasowywaniem kamieni do znaku zodiaku czy podobnymi bzdurami to sorry ale rzeby instytucja poniekad naukowa ciemnote wciskala? porazka"

Muzeum Historyczne
marta
on 21.02.2011

"ciekawe ekspozycje, dużo interaktywnych punktów - zainteresowani mogą tu przebywać godzinami ;)"

Eter Club
Ewa
on 16.02.2011

"Super dźwięk, dobre warunki do koncertów - wreszcie koniec z prowizorką!"

Muzeum Mineralogiczne
dr
on 02.02.2011

"a gdzie koszt wejścia do muzeum "

Kino Atom
Mika
on 08.01.2011

"To było wspaniałe kino, szkoda że się nie utrzymało na rynku:(("

Muzeum Narodowe
Tomasz
on 02.11.2010

"Super sprawa - jedno z lepszych muzeów w Polsce."